Provningar

Fördjupa dina kunskaper genom att boka en exklusiv provning under mässan. Provningarna genomförs i mindre rum med stängd dörr för att skapa en lugn miljö. Nyhet för i år är att det även finns möjlighet att boka en plats på gourmet-safari, läs mer nedan! Det finns ett begränsat antal platser till varje tillfälle. För att delta i en provning behövs även entrébiljett till mässan.

Om SMEDSBO SLOTT

Smedsbo Slott hantverksöl är bryggd på traditionellt vis för att på bästa sätt främja de komplexa och rika smaker som utvecklas i processen. Alla öl från Smedsbo Slott tillverkas i begränasde mängder. De är framtagna för att kunna avnjutas med en gång men kan även med fördel läggas på långlagring för att senare kunna tas fram vid precis rätt tillfälle. För att åldras med grace, är alla Smedsbo Slotts öl alkoholstarka, och bör avnjutas långsamt.

ölprovning med smedsbo slott

Upplev en spännande provning i Smedsbo Slotts universum! Följ med på en resa med unika öl från världens enda bryggeri som enbart gör lagringsbar öl.  Pär Windahl serverar och berättar hur brygderna blir till och varför, samt vad ’öl som vin’ betyder när Smedsbo är i farten. Förvänta er det oväntade med mycket komplexitet, stora smaker och inga öl under 10%.

Tider
Fredag 26/4, 19.00-20.30

GOURMET-SAFARI & GINPROVNING

Gourmet-safari – guidad tur med dryckesexpert runt mässan!
Här får du en introduktion runt mässan med Örjan Westerlund som guide. Vi gör pit-stop hos flera utställare och provar både drycker och tilltugg, totalt 7 smakprov. Djupdykning hos varje producent med mer bakgrund om godsakerna. Efteråt är du din egen och vännernas guide, så att ni får ut max av mässbesöket!

Ginprovning med Dala-fokus
Från mässans goda utbud av gin ger spritförfattaren Örjan Westerlund en aromatisk översikt på 5 gin, med en story om tillverkarna och deras produkter – och om de bäst dricks rent, i draja eller blir en fantastisk G&T! 45-60 minuter ginsnack i världsklass utlovas!

Tider
Gourmet-safari, fredag 26/4 17.30-18.30
Ginprovning, lördag 27/4, 15.00-16.00
Ginprovning, lördag 27/4, 19.30-20.30

Om din guide & provningsledare örjan westerlund

Örjan Westerlund är Sveriges kanske mest lästa öl- och spritförfattare med 55 böcker bakom sig. Senast en om cigarrer! Han har en gedigen erfarenhet av att hålla provningar med gin, öl, whisky och choklad. Garanterade leenden och nöjda deltagare, fyllda med skrönor, fakta och nya upplevelser av goda drycker!

OBAN SINGLE MALT - whisky

Oban – Visst vattnas det i gomseglet när ni hör denna bevingade single malt whisky nämnas! Mikael Lundén, Senior Prestige Ambassador för Diageo och tillika Oban, gästar Rättvik och berättar mer om denna enastående skotte. Det blir även smakprover på 5–6 olika Oban’s. Varmt välkomna!

Tider
Fredag 26/4, 17.30-19.00

JOHNNIE WALKER - whisky

Redan 1820 skapades det som kom att bli en angelägenhet för det brittiska imperiet och långt utanför dess gränser. Välkomna till en berättelse om världens mest sägenomspunna whisky och dess upphovsmän/-kvinnor. Mikael Lundén med 35 års erfarenhet av det skotska guldet tar oss med på en fantastisk historie- samt smakresa. Det blir att testa 8 olika Johnnie Walker´s och vi lovar. Det blir magiskt! Varmt välkomna!

Tider
Lördag 27/4, 13.00-15.00

RON ZACAPA - rom

Välkomna till en spännande resa till Guatemala och vad många anser vara världens bästa lagrade rom! Mikael Lundén, Senior Prestige Ambassador för Zacapa tar mer er på en smakresa ni sent kommer att glömma.  Varmt välkomna!

Tider
Fredag 26/4, 19.30-21.00

PLANTATION - rom

Marcus Torgeir, Cask Ambassador på Maison Ferrand och Plantation rom guidar er genom tre olika länder med tre olika stilar. Ni provar fyra unika rom, där alla är framtagna för en slutlagring på 30-litersfat på Plantations flytande lager, Barge166 i Paris. Ta chansen att få en djupare inblick i Plantations privatfatskoncept och lär er mer om jäsning, destillering samt lagring av Plantation rom.

Tider
Lördag 27/4, 17.00-18.00

Är du över 20?

Vi måste säkerställa att du är tillräckligt gammal för att se detta innehåll.